Ifjúságsegítő iroda kezdte meg működését a fővárosban

Megkezdte működését a Kontaktpont ifjúságsegítő iroda a főváros VIII. kerületében. A létesítmény hétfői ünnepélyes avatása előtt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere újságíróknak azt mondta: húsz hasonló iroda nyitja meg a kapuit az Új Nemzedék Plusz program keretében, a megyeszékhelyek mellett működik majd egy-egy iroda Budán és Pesten is.

Az irodákban egyéni karriertervezési, mentálhigiéniai tanácsadással, vállalkozási alapismeretekkel várják a fiatalokat, de tartanak műhelybeszélgetéseket, előadásokat is. A tárcavezető célként jelölte meg, hogy a szolgáltatásokat helyben elérhetővé tegyék a fiataloknak.

A VIII. kerületi H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központban található irodát a miniszter mellett Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos, Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester és Siklódi László Levente, a Zánka – Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója avatta fel.

A miniszter jelezte, hogy a programot uniós forrásból finanszírozzák, és arra összesen 3 milliárd forint áll rendelkezésre.

(Szöveg: MTI, fotó: Horváth Ernő)

Ifjúságsegítő Kontaktpont irodát adott át Balog Zoltán