Orthodontia tanfolyam

 Orthodontia tanfolyam

Orthodontia tanfolyammal kapcsolatosinformációk - felnottkepzes.hu

Orthodontia, Orthodontia képzés, Orthodontia tanfolyam, Felnőttképzés

Az Orthodontiával foglalkozó fogtechnikus fogtechnikai laboratóriumban fogszabályozó készülékeket, helyfenntartó készülékeket, extraorális készülékeket, funkcionális izomterápiára és beszédhibák javítására való készülékeket, sportolóknak, artistáknak védősíneket, preventív orthodontiai készülékeket készít javít gyermek-és felnőttkorú pácienseknek. Együttműködik az orthodontus fogorvossal, fogtechnikus kollégákkal és a pácienssel. Munkáját szakmai-statikai, anyagtani, fogászati funkcionális anatómiai, esztétikai, fonetikai, higiéniai szempontok alapján végzi.

Feladatai elvégzése közben betartja a hatályos munkavédelmi- ergonómiai, tűzvédelmi és egyéb szabályokat. Tevékenysége során a szakmai etikai normákat figyelembe veszi. Szakszerűen kommunikál magyar és legalább egy idegen nyelven. Az Orthodontiával foglalkozó fogtechnikus munkájára garanciát vállal. A készülékek, protetikai megoldások tervezése közösen történik az orthodontus fogorvossal és a fogtechnikus kollégákkal. A tervezésnél figyelembe veszi a páciens kéréseit. A felsorolt eszközök kivitelezése manuális vagy/és CAD/CAM módszerekkel is történhet. Vizuális és térbeli intelligenciával rendelkezik. Ismeri a mesterséges intelligencia alkalmazásának lehetőségeit az egészségügyben.

Szakképesítés sorszáma: 09115002
Programkövetelmény érvényessége: 2021.01.08

# /- #orthodontia #orthodontiatanfolyam #orthodontiaképzés #orthodontiatanfolyamról #orthodontiaoktatás #orthodontiavizsga

MODELLO Módszertani és Képzési Intézet

Orthodontia | EgészségügyFogászatTanfolyam Szakképesítések | Szakmai képzések