Balog Zoltán Ingolstadtban mond ünnepi beszédet a Német Egység Napján

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere október 3-án, a Német Egység Napján Ingolstadtba látogat, ahol a város díszvendégeként beszédet mond a nemzeti ünnep alkalmából.

Balog Zoltán Ingolstadt főpolgármesterének meghívására érkezik a városba, a városvezető felkérésére a régi városházán ellátja kézjegyével a város Arany Vendégkönyvét, majd díszvendégként beszédet mond a Németország 1990. október 3-i újraegyesítéséről megemlékező ünnepségen.

Balog Zoltán fiatal kora óta segítette a német-magyar kapcsolatokat, lelkészként személyesen is segítette az újraegyesítés előtti folyamatokat. 1989 szeptemberében a Magyarországi  Egyházak Ökumenikus Tanácsa megbízásából Kelet-Németországból menekültek lelkészeként működött a csillebérci menekülttáborban.

A Német Szövetségi Köztársaság 2013-ban „szövetségi nagy érdemkereszt a csillaggal és vállszalaggal” kitüntetésben részesítette a német magyar kapcsolatok ápolásáért és a kisebbségek és emberi jogok védelme terén végzett tevékenysége elismeréseként.

(Fotó: Max Maxen | travunity.de)