Új kapcsolatok

A díjátadó jó lehetőséget biztosított arra is, hogy hazánk integrációját elősegítve személyes kapcsolatokat tudjak kiépíteni olyan külföldi szakemberekkel,
akik az EU-ban és hazájukban fontos szerepet töltenek be az informatika terjesztése terén. Dr. Uwe Seebacher (USP International), Bianca Ciceak (SIVECO), Mladen Glasenhardt, LL.B (Croatian Information Technology Society), valamint a fentebb már említett Schlamberger úr és Dukic úr voltak beszélgető partnereim. Nyilvánvalóvá vált számomra, hogy mindannyian hasonlóan látják és ítélik meg a jelenlegi helyzetet, mely országoktól és határoktól függetlenül a következő üzenetet hordozza:

Csak egy út áll előttünk, melyet magam is vallok: igent kell mondanunk a fejlődésre, igent kell mondanunk az életünket minden szinten átszövő változásokra, komplex, előremutató programokat kell készítenünk, és végül, de nem utolsó sorban mindent el kell követnünk, hogy a magas szintű digitális kultúrát minél többen elsajátíthassák. Az IT társadalmak új fejlesztési stratégiákat követelnek. Ha ezt nem látjuk be, nem próbáljuk megvalósítani a „papíron” már meglévő projekteket, akkor egyre nőni fog a szakadék köztünk, és a fejlődésre szavazók között.

Fülöp Henrik

hirek.ws.all